Tuesday, October 31, 2006

Treat or tricks

It is in the season, so we made some pumpkin soup last week. It was actually half pumpkin/half squash due to their size! It was worth the effort of peeling the beasts. If anybody has a technique to remove the flesh of squash/pumpkin which does not involve using a machete, please let me know. Every time I think I will have to leave the kitchen with one hand missing or a twisted wrist.

No kids knocking on the door this year. They would have been disappointed anyway as the closest thing we have to treats are fresh fruit and caster suger! Maybe they have learnt from previous years?

Here is the recipe I used for the pumpkin soup:

1 kg pumpkin/squash
1 onion
bay leaves
vegetable stock
milk
salt and pepper

Fry the onion in butter. Add the diced pumpkin and cook for 5 min. Add the stock and bay leaves and cook until the pumpkin is very tender (~25 min). Place in a food processor. Return to the heat and add some milk. Season to taste and serve with a nice wholemeal bread.


Voilá qui est de saison alors nous avons fait de la soupe au potiron la semaine derniére. C'était en fait moitié potiron/moitié courge étant donné leur petite taille. Cela valait bien la peine de peler les bétes. Si quelqu'un a une bonne technique pour retirer la chair des potirons/courge qui n'implique pas l'utilisation d'une hache, ca m'intéresse. A chaque fois je crois que je vais devoir quitter la cuisine avec une main en moins ou un poignet foulé.

Pas d'enfants á frapper á la porte pour Halloween. Ils auraient été décus de toute facon, vue que ce que nous avons de plus ressemblant á des friandises chez nous sont soit des fruits frais, soit du sucre en poudre !

Voici la recette utilisée pour la soupe au potiron :

1 kg de potiron/courge
1 oignon
feuilles de laurier
bouillon de légumes
lait
sel et poivre

Faire revenir l'oignon dans du beurre puis y ajouter le potiron coupé en dé. Ajouter le bouillon et le laurier et cuire jusqu'á ce que le potiron soit bien tendre (~25 min). Passer au mixeur. Retourner sur le feu et y ajouter le lait. Assaisonner.

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