Saturday, August 12, 2006

My secret sausage recipe!

I have tried several sausage recipes and this is by far the best one.

What you need to make 8 sausages:

180g freshly grated cheese (the sausages keep their shape better if made with freshly grated cheese) I use cheddar but you could have them with caerphilly, gruyere or any other medium-hard cheese you like.
115g fresh wholemeal breadcrumbs (ideally with home-made bread!)
1 leek, chopped finely
2 eggs
2 TBSP parsley
1 TBSP marjoram
1 TBSP wholegrain mustard
salt & pepper

+ dried breadcrumbs

Mix all ingredients in one bowl EXCEPT FOR 1 OF THE EGGWHITES and dried breadcrumbs.

Shape the sausages, dip them in the eggwhite which you would have whipped until frothy, and then roll them in the dried breadcrumbs.

In the oven for 15-20 minutes, turning once. Serve with fresh vegetables.

I once served it with a cheesy leek sauce as well as veg. Nice! (cook a couple of leeks cut into chunks in boiling water, drain and process in food processor with cheese and black pepper. you can add cream if too thick)


J'ai essayé plusieurs recettes de saucisses mais celle-ci est la meilleure.

Pour 8 saucisses il vous faut :

180g de fromage fraîchement râpé (type gruyère ou cheddar)
115g de pain complet émiété
1 poireau
2 oeufs
2 c. soupe de persil
1 c. soupe de marjolaine
1 c. soupe de moutarde avec les graines
sel et poivre

+ chapelure

mélanger tous les ingrédients SAUF 1 DES BLANCS D'OEUFS et la chapelure.

former les saucisses, les trempées dans le blanc d'oeuf fouetté puis rouler dans la chapelure.

Passer au four pendant 15-20 minutes en tournant une fois. Accompagner de légumes frais, et pourquoi pas d'une sauce au poireau fromagère ? Il faudra pour cela cuire à l'eau deux poireaux coupés en gros morceaux, puis les passer au robot avec du fromage râpé et du poivre, et avec une touche de crème si la sauce est trop épaisse.

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