Thursday, November 16, 2006

Potato and leek bake

This is a hassle-free, almost washing-up-free recipe, and it tastes good.

Serves 2 greedy people:

800g potatoes, thinly sliced
2-3 leeks, sliced
4-5 tomatoes, sliced
basil leaves, shredded
300 ml vegetable stock


In a greased ovenproof dish, place one layer of potatoes, then leeks, then tomatoes, then basil, repeat until all the veg are used up, finishing with a layer of potatoes. Pour the stock over. Place in a preheated oven for about 1 hour.



Gratin pommes de terres et poireaux 800g pommes de terres, tranchées finement 2-3 poireaux, tranchés 4-5 tomates, tranchées feuilles de basilic, découpées en lamelles 300ml bouillon de légumes Dans un plat beurré, arranger une couche de pomme de terre, puis une couche de poireaux, puis tomates, puis basilic. Répéter l'opération et terminer par une couche de pomme de terre. Verser le bouillon sur le tout. Passer au four préchauffer pendant environ 1 heure.

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