Friday, January 05, 2007

Vegetarian paella

I know, it's not the real stuff, but it was really nice nonetheless!

Vegetarian paella for 4 people:


400g paella rice or arborio rice
1 tsp saffron
1 tsp cumin powder
1-2 chilli powder
1 onion, sliced or chopped
1 red pepper, cut into chunks
1 green pepper, cut into chunks
1 green chilli pepper, finedly chopped
100g baby sweetcorn cobs, halved in their length
1 litre veg stock
100g frozen peas
100g unsalted cashew nuts


1. Heat some olive oil in a large and deep frying pan and fry the onion. Add the rice and spices, stir it a bit, then add the vegetables (except the peas & nuts).

2. Add all the stock and cook for 30 minutes, until all the liquid is absorbed and the rice is cooked.

3. Add the peas and cook for a further 5 minutes. Meanwhile, roast the cashew nuts under the grill.

4. Serve the rice in preheated plates and sprinkle with cashews. (if you mix the nuts to the rice, they loose their crunchiness)



Paella Végétarienne

Je sais, ce n'est pas la 'vraie' paella, mais n'empêche que c'est super bon.

Recette pour 4 personnes:

400g riz spécial paella rice or riz arborio

1 tsp saffran
1 tsp cumin en poudre
1-2 piment en poudre
1 oignon, émincé ou haché
1 poivron rouge, coupé en morceaux
1 poivron vert, coupé en morceaux
1 piment vert, haché
100g mini maïs, coupé en longueur
1 litre bouillon de légumes
100g petits pois congelés
100g noix de cajou non salées


1. Chauffer un peu d'huile d'olive dans une grande poêle á haut rebords. Y frire l'oignon, puis ajouter le riz et les épices. Mélanger et y ajouter les légumes (sauf les petits pois et noix).

2. Ajouter le bouillon et cuire pendant 30 minutes, jusqu'
á ce que tout le bouillon soit absorbé et que le riz soit cuit.

3. Ajouter les petits pois et cuire pendant 5 minutes. Pendant ce temps, passer les noix au grill.

4. Servir le riz dans des assiettes préchauffées et saupoudrer avec les noix de cajou. (ne pas mélanger les noix au riz, cela les ramollit)

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