Time for a bowl of soup after cheesy spaetzle and rich cakes in Austria!
Serves 4:
2 TBSP olive oil
1 onion, chopped
1 garlic clove, crushed
1 cauliflower, cut into small florets
1 broccoli (same size as cauliflower), cut into small florets
1 TBSP plain flour
600ml milk
300ml vegetable stock
75g grated cheese (Gruyere/Cheddar/Comté)
pinch of paprika
150ml single cream
1. Sauté the onion, garlic, cauliflower and broccoli in the oil for 5 min. Add the flour and cook for another 1 min.
2. Gradually add in the milk and stock. Bring to the boil, reduce the heat and simmer for 20 min.
3. Remove a quarter of the vegetables and set aside. Put the rest of the soup in a liquidiser.
4. Return to the pan, add the reserved vegetables and heat through. Add the cheese, single cream and paprika. Cook for another 5 minutes without boiling.
5. Serve in warm bowl.
Soupe de chou-fleur et broccoli
Pour 4 personnes
2 c. soupe huile d'olive
1 oignon, haché
1 gousse d'ail, écrasée
1 chou-fleur, coupé en petits bouquets
1 broccoli, (meme taille que le chou-fleur) coupé en petits bouquets
1 TBSP farine
600ml lait
300ml bouillon de légumes
75g fromage rapé (Gruyere/Cheddar/Comté)
pincée de paprika
150ml créme légere liquide
1. Sauter l'oignon, l'ail, le chou-fleur et le broccoli pendant 5 minutes. Ajouter la farine et cuire en remuant pendant 1 min.
2. Ajouter le lait et le bouillon, faire bouillir, puis réduire et cuire en remuant pendant 20 minutes.
3. Retirer un quart des légumes et mettre de coté. Mettre le reste de la soupe dans le mixeur.
4. Remettre la soupe et les légumes dans la casserole. Ajouter le fromage, la creme et le paprika. Réchauffer sans bouillir et servir dans des assiettes préchauffées.
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