Saturday, December 23, 2006

Carrot and pesto lasagne

I tried that a few weeks ago and it is really tasty. This recipe will feed 4 hungry adults.

Ingredients:

50g butter
80g flour
160g sour cream
750ml milk
black pepper
200g mature Cheddar or Gouda, grated
4 eggs, beaten
2 TBSP pesto
750g grated carrots
250g dry lasagne sheets

1. Grease an ovenproof rectangular dish with butter or oil.

2. heat the butter in a pan. Add the flour and stir well. Keep stirring and gradually add the sour cream, milk and pepper until the sauce thickens. Remove from the heat. Add half of the cheese and gradually stir in the eggs.

3. Put aside a third of the sauce into a bowl. Pour the pesto into the 2/3 of the sauce and mix in the carrots.

4. Place a third of the carrot mixture at the bottom of the dish. Cover with lasagne sheets. Repeat until all the carrots and lasage are used, finishing with a layer of lasagne. Finally cover with the remaining third of the sauce and sprinkle with the remainder of the cheese.

5. Place in a 150 degrees preheated oven for 30 minutes. Enjoy!




Lasagnes carottes et pesto

Recette pour 4 adultes affamés.

Ingrédients :

50g beurre
80g farine
160g créme fraíche (la "saure Sahne" de la recette n'existe pas en France, mais la créme fraíche fera l'affaire je pense)
750ml lait
poivre noir
200g Cheddar ou Gouda múr ou Gruyére rápé
4 oeufs battus
2 c. soupe pesto
750g de carottes rápées
250g feuilles de lasagnes séches

1. Huiler/beurrer un plat rectangulaire.

2. Faire fondre le beurre dans une casserole. Ajouter la farine et remuer. Ajouter petit á petit la créme, le lait et le poivre et bien mélanger. Cuire jusqu'á épaississement. Éteindre le feu. Ajouter la moitié du fromage et les oeufs. Bien mélanger.

3. Mettre un tiers de la sauce dans un saladier.

4. Dans les 2/3 restants, ajouter le pesto et les carottes. Verser un tiers de cette préparation dans le fonds du plat. Couvrir par des feuilles de lasagne. Répéter l'opération jusqu'á ce que tout soit utiliser en finissant par des lasagnes. Couvrir enfin par le tiers de sauces laisser de cóté plus tót. Parsemer de fromage.

5. Mettre au four préchauffé á 150 degrés pendant 30 minutes et régalez-vous !

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