I like this soup. It is creamy and quite filling for a soup, ideal in winter evenings (which we are still waiting for by the way. Temperatures are still above 10 degrees Celcius, what's going on???).
For 4 people, you will need:
1 TBSP veg oil
1 onion, finely chopped
1 red pepper, diced
2 garlic cloves, crushed
500g potatoes, diced
2 TBSP flour
600 ml milk
300ml veg stock
1 broccoli head, divided into small florets
300g canned sweetcorn
100g cheddar cheese, grated
pepper & coriander to garnish
Heat the oil in a large saucepan. Add the onion, garlic, red pepper, potatoes, and sauté for 3-4 minutes.
Stir in the flour, gradually stir in the milk and stock. Add the broccoli and sweetcorn. Bring the boil, then reduce the heat and simmer for 20 minutes. Stir in half of the cheese and stir until it melts. Serve into a warm bowl and sprinkle with the remaining cheese, pepper, and coriander.
Soupe crémeuse aux légumes et maís
1 c. soupe huile végétale
1 onion haché
1 poivron rouge, coupé en carrés
2 gousse d'ail écrasées
500g pommes de terre coupées en dé
2 c. soupe farine
600ml lait
300ml bouillon de légumes
1 téte de broccoli, découpée en petites tétes
300g maís en boíte
100g fromage rápé
poivre et coriande fraíche pour la déco
Chauffer l'huile dans une grande casserole. Ajouter l'ail, l'onion, les pommes de terre et faire sauter pendant 3-4 min. Ajouter la farine puis petit-á-petit le lait et le bouillon. Ajouter le broccoli et le maís. Porter á ébullition puis laisser mijoter pendant 20 minutes. Faire fondre la moitié du fromage dans la soupe. Verser dans des bols chauds puis parsemer de fromage, poivre et coriande.
No comments:
Post a Comment