Saturday, December 23, 2006

Mushroom and red pepper pastries

This is mouth-melting... It is the second time I make this and did not remember it to be so tasty. You should definitely try it. It looks good too!

To make 6 pastries:

40g butter
2 garlic cloves, crushed
500g baby button mushrooms, finely slices
1 small red pepper, very finely chopped
150g sour cream
3 TBSP wholegrain mustard
150g mature Cheddar, Gruyere or Gouda, grated
1kg puff pastry - I used ready-made as I have not tried puff pastry yet. a bit time-consuming ;(
1 egg, beaten

1. Heat the butter in a big pan. Add the garlic and the mushrooms and cook. Remove from heat, drain the juice from the mushrooms, stir in the red pepper and set aside in a bowl.

2. Mix the sour cream, mustard, and half the cheese in a mixing bowl.

3. With the pastry, make 12 discs of ~14cm diameter.

4. Cover 2 baking trays with baking paper and arrange 6 discs on them. On each disc, spoon some cream mixture and top with the mushroom mixture. sprinkle with cheese. Cover each disc with a blank disc and seal with egg. brush each pastry with eagg and sprinkle with cheese.

5. Bake in a 180 degrees preheated oven for 20 minutes. Serve with fresh vegetables.



Feuilletés aux champignons et poivrons rouges

Cette recette est un délice !

Ingrédients pour 6 feuilletés :

40g beurre
2 gousses d'ail écrasées
500g champignons de Paris émincés(la taille la plus petite que vous pourrez trouver !)
1 petit poivron rouge, coupé en tous petits dés
150g créme fraíche
3 c. soupe moutarde en grain
150g fromage rápé
1kg páte feuilletée (j'ai honte mais j'ai acheté la mienne toute préte)
1 oeuf battu

1. Faire fondre le beurre dans une grande casserole. Y ajouter l'ail et les champignons. Une fois cuits, essorer les champignons dans du sopalin et mettre dans un saladier. Y mélanger le poivron.

2. Mélanger dans un autre bol la créme, moutarde et la moitié du fromage.

3. Former 12 disques de diamétre 14cm.

4. Couvrir 2 plaques avec du papier sulfurisé et mettre 3 disques sur chaque. Sur chaque disque, mettre d'abord un peu de la préparation crémeuse, puis le mélange champignons/poivrons par dessus. Parsemer d'un peu de fromage. Couvrir avec les disques restant en scellant avec l'oeuf. Couvrir les feuilletés d'oeuf puis parsemer de fromage.

5. Passer au four préchauffer á 180 degrés pendant 20 minutes. Servir avec des légumes frais.

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